La setmana passada l’Ajuntament de Barcelona va atorgar a Encarna Hernández, més coneguda com La Niña del Gancho, la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu, màxim reconeixement esportiu de la ciutat.

L’Encarna, nascuda a Lorca al 1917, va arribar a Catalunya quan tenia 10 anys i va començar a jugar a bàsquet quan en tenia 13 al barri de Les Corts. Va ser a l’any 1932 quan l’Encarna va arribar al Laietà, després de dissoldre’s l’Atlas, equip on jugava. Amb el nostre Club va aconseguir el primer Campionat de Catalunya Femení la temporada 1935-36.

Després del Laietà va jugar al Cottet i Sección Femenina, equips en els que va guanyar el Campeonato de España. Al 1944 va fitxar pel FC Barcelona, ​​on va jugar fins al 1953, any en què es va retirar de la competició. A part de la seva trajectòria com a jugadora, va ser la primera entrenadora de bàsquet a nivell nacional i també va ser àrbitre.

El Laietà volem felicitar a l’Encarna Hernández, La Niña del Gancho, per aquest prestigiós reconeixement que li ha fet la ciutat de Barcelona per la seva trajectòria esportiva i per ser una referent d’una generació de pioneres que van trencar amb el que era políticament establert en aquells temps. També li agraïm als anys que va defensar la nostra samarreta, aconseguint el primer Campionat de Catalunya Femení de Bàsquet.

Dintre de la gairebé centenària història del Laietà, que el nostre consoci Tito Donada està transcrivint setmanalment mitjançant la sèrie de capítols Camí del Centenari, vàrem fer una menció especial a l’Encarna i a l’equip femení de bàsquet precisament en el Capítol VII.

Per més informació podeu obrir l’enllaç a la pàgina web de La Niña del Gancho.