El Futbol
El futbol és un esport que tothom ha practicat en alguna ocasió i per això encara que un club no disposi d’instal·lacions qualsevol esportista d’una altra disciplina busca la manera de jugar-hi en els llocs més insospitats.

Al Club de Viladomat-Rosselló es practicava a la pista de bàsquet que era la poliesportiva on fins i tot s’havia arribat a jugar amb pilota de tennis i porteries d’hoquei.

En algun moment es va arribar a limitar la seva pràctica per no interferir amb l’activitat del bàsquet o de l’hoquei. De tota manera es jugava quan es podia i fins i tot s’havia fet algun partit contra altres equips com el Col·legi Sant Miquel a les seves instal·lacions. Al jugar-se en espais reduïts per no haver-hi altres, el que es venia jugant correspondria a una altra especialitat de menys jugadors.

Com fos que la Salle Bonanova, en el seu pavelló cobert construït a la banda de la seva piscina, a finals dels anys 70 organitzava una competició que podia considerar-se l’avantsala del futbol sala, un grup d’amics es van apuntar al Campionat que es jugava els dies laborables a partir de les 21h sufragant totes les despeses, i amb la denominació de Layetano.

El nivell de joc era superior però l’equip era molt competitiu i va aconseguir el primer o segon any compartir la primera posició i els tres següents quedar entre els tres primers.

Recordem els jugadors que jugaven a l’equip de forma habitual, Paco López, Chiqui Iglesias, J. A. Sobrepera, Jordi i Robert Brell, Ramon Navarro, Adelio Sánchez. J.M. Huguet, Tito Donada, germans Viladoms, Javier Pascual etc. Els triomfs de l’equip es basaven en un bon porter i en una defensa que la podia superar la pilota però no el jugador. Hi havia un equip molt dur.

La participació va durar uns 6 o 7 anys, fins que es va començar a professionalitzar amb l’entrada d’equips patrocinats per empreses i la participació de jugadors professionals un cop retirats. Entre ells Fusté, Reixach, Zaldua, De la Cruz, Guilera, Marañón, Mauri etc.

Aquesta vocació pel futbol va aconseguir que resultés una pràctica habitual al Club i que es consolidés com a esport habitual en les escoles esportives.

La construcció d’un camp de gespa artificial amb les mesures reglamentàries encara va facilitar més la seva pràctica. Durant aquests primers anys un equip infantil del Laietà competia a nivell escolar.

Avui dia amb el suport de el Club i la dedicació dels monitors ja compta amb equip en totes les categories des dels 5 anys als 18 anys.

TITO DONADA
Corresponsal del C.E. Laietà