El Voleibol
Tres sòcies (Raquel Rubio, Elena Espinet i Laura Sánchez), van presentar al Club la possibilitat de crear un equip sènior de voleibol. L’objectiu era passar-ho bé com a grup i oferir una alternativa a les sòcies que havien practicat anteriorment un altre esport al Club i que havien deixat de competir. Es tractava també d’aconseguir fer escola entre la generació més jove i afegir un altre esport com a opció per a les sòcies. Per tal de tenir suficients jugadores per formar l’equip inicial, es van incorporar a l’equip jugadores no sòcies.

Entre les jugadores pioneres ressaltar a Elena Espinet, Raquel Rubio, Teresa Navarro, Elena Martinez, Tuli Vegué, Elena Hernández, Anna Valls, Elena Magrinyà, Silvia López, Charo Segura, Maria Àngels Areste i Laura Sánchez. En els seus sis anys d’història, l’equip va ser primer entrenat per José María Saldes i després per Juan Carlos Atorresi.

El principi va ser dur per la desigualtat que hi havia entre les diferents jugadores i el nivell dels equips contrincants. Amb molt entrenament i entusiasme, l’equip va ser millorant arribant a llocs molt meritoris a la Lliga Catalana de Voleibol Sènior. Encara recorden amb molt afecte els partits que van jugar a la presó de dones de Wad-Ras contra l’equip format per preses o els viatges organitzats a Andorra per jugar contra l’equip del Principat. Les pròpies jugadores buscaven la continuïtat de la Secció entre les nenes del Patronat del Club. Tot i els esforços, era difícil trobar suficients sòcies per conformar equips en les diferents edats, i disposar del temps i l’espai físic necessaris per entrenar. En un moment de dificultats econòmiques, el Club va haver de prescindir del suport econòmic a les activitats esportives que no disposaven de suficient nombre de sòcies que compensessin la inversió.

L’equip es va mantenir durant sis anys en els quals les jugadores es van sentir orgulloses d’haver pogut defensar el Laietà. Encara es senten agraïdes de l’oportunitat que van tenir encara que no prosperés la seva continuïtat.

TITO DONADA
Corresponsal del C.E. Laietà