Any 1922, neix el primer club de bàsquet d’Espanya, el Laietà Basketball Club, a les Escoles Pies de Sant Antoni de les mans d’uns grups d’ex-alumnes de l’escola, on el pare Eusebio Millán havia introduït l’esport de la cistella un any abans.

8 de desembre de 1922, el Club Esportiu Europa i el Laietà Basketball Club juguen el primer partit de bàsquet a Espanya, concretament al camp de futbol de l’Europa, havent-se de col·locar les cistelles de bàsquet a sobre de les porteries de futbol. El resultat va ser 8 a 2 favorable a l’equip local. Per part del Laietà van jugar Nogués, Mach, Pardiñas, Ferrer, Aragonés, Mons y Sanuy, la primera alineació de la nostra història.

El Laietà va ser un dels grans clubs del bàsquet espanyol durant molt de temps, quedant Campió de Catalunya els anys 1928, 1929, 1942, 1943 i 1944. A nivell estatal el Laietà es va proclamar Campió d’Espanya els anys 1942 i 1944, i Sots-Campió els anys 1943 i 1945.

Han passat gairebé 100 anys, som un Club amb una trajectòria llarga i encomiable que tenim moltes històries i anècdotes que explicar. Això és el que ens disposem a fer…

Jordi Adell, soci històric i President del Comitè Organitzador del Centenari del CE Laietà, ens presenta el Camí cap al Centenari que tot just vam iniciar l’any passat amb la xerrada col·loqui “Bàsquet i Llibres” on van presentar els seus llibres de temàtica basquetbolista el conegut periodista esportiu Jordi Robirosa i l’escriptora Angie Bach.

Us convidem a que tots junts recorreguem la nostra història i fem d’aquest Camí cap al Centenari un motiu més d’estima i d’orgull cap al nostre Club.

Caminem junts cap al Centenari!