La setmana del 5 al 11 de setembre, el cadet “A” del C.E. Laietà va realitzar un meravellós viatge a la capital russa convidat pel Ministeri d’Esports de Rússia i el CSKA de Moscou.

Durant aquesta estada van poder realitzar alguns entrenaments amb els jugadors del 2003 i 2004 de l’equip rus, sota les ordres dels entrenadors del CSKA.  En aquests entrenaments van poder veure com es treballa el bàsquet a Rússia, la importància que donen ala tècnica individual i com són de meticulosos en les correccions.

També tenien programats 2 partits contra l’equip rus, un contra els jugadors del 2003 i un altre contra els del 2004.  El nostre equip també comptava amb jugadors d’aquestes edats, encara que el gruix important era del 2003.  En el primer partit els nostres jugadors es van veure sorpresos per un potent CSKA, que comptava amb jugadors per sobre dels 2 metres i internacionals amb les categories inferiors russes.  De tota manera, el caràcter competitiu del nostre equip va quedar de manifest.  El segon partit va seguir un guió ben diferent, contra els jugadors del CSKA del 2004 es va veure un partit molt més igualat, on les victòries en els quarts s’alternaven i que va acabar amb una victòria russa per només 8 punts de diferència.  Tant competit va ser el partit i tant contents van quedar els rivals, que els van proposar fer un segon partit el dia següent per poder seguir practicant allò que estaven treballant en els entrenaments.

 

Una altra gran sorpresa va ser comprovar com a la pista del costat estava entrenant el primer equip del CSKA.  Veure’ls entrenar, fer-se fotos, i signar autògrafs amb alguns jugadors com el Sergio “Chacho” Rodríguez va ser un record per sempre.

En resum, una experiència inoblidable per a tots, on a més de bàsquet, els nostres jugadors i familiars van poder fer turisme en aquesta bonica ciutat, i visitar el Museu del Ministeri d’Esports de Rússia com a convidats.

Ara ja toca tornar a la feina, i a pocs dies de començar la competició a la nova categoria d’interterritorial, els nous entrenadors, el Diego i l’Eva han de posar a punt l’equip on de ben segur els nostres jugadors podran posar en pràctica les ensenyances rebudes a Rússia, tant a nivell tècnic com de concentració i metodologia en els entrenaments.