Cal destacar que Enric Villamore no només va ser delegat de Tennis i posteriorment President del C.E. Laietà, sinó que va estar a la Federación Española de Tenis com a vicepresident.
Els millors tennistes
Maria Mercè Guix
La seva història esportiva al Laietà comença de forma natural, ja que va néixer pràcticament al Club, els seus pares vivien just a la banda i el seu oncle havia estat un dels millors jugadors de bàsquet dels primers anys. “Era part del jardí de casa” com deia ella, va començar a entrenar amb Joaquín Fernández que era l’entrenador oficial del Club, no hi havia un altre, des dels 9 anys fins als 12, en què es va iniciar en el patinatge artístic arribant a ser campiona d’Espanya.
Als 18 anys va tornar al tennis, sempre al Club, tot i que de forma continuada els clubs pioners la reclamaven, especialment el R.C.T. Barcelona on jugava el seu germà Gabriel. Ventura entrenador del R.C.T Barcelona insistia en fitxar-la.
L’any 1964, amb el desnonament, juga al C.T. Pompeia on passa en pocs anys de tercera a primera categoria, el que va ser un èxit el poder competir amb les millors tennistes, sempre representant al Laietà.
En el nou Club, es van anar incorporant altres jugadors i jugadores, amb qui competir però també amb l’opció de formar equip per enfrontar-se a altres clubs i així participar en els Campionats d’Espanya. Com a contrincants i com a companyes d’equip va tenir a la Rosa Mª Togores, Silvia Campius, Rosa Mª Bosch, Eva Francàs i la seva filla Marta.
Durant anys va estar classificada entre les sis millors jugadores d’Espanya.
Va tenir la possibilitat de participar en els millors campionats nacionals i alguns internacionals, com era el Godó, quan hi havia quadre femení.
Al Laietà va guanyar molts Campionats Socials individuals, mixtes i dobles.
Amb el temps va passar a competir en les proves de veteranes, en els millors tornejos nacionals i internacionals, guanyant el Campeonato de España en diverses ocasions, tant en individual com en dobles. Durant anys va formar part de l’Equip Nacional que participava en el Campionat del Món per equips nacionals, i la majoria de vegades com a capitana.
La Mª Mercè ens deia que el tennis havia estat la passió de la seva vida, amb la seva família de la qual havia rebut sempre suport.
Rosa Mª de Togores
El seu pare els va fer socis a tota la família quan el Laietà va canviar la seva ubicació a l’actual. Va començar a l’escola i ja des de l’inici va anar guanyant el torneig que es feia a l’acabar el curs i així successivament els Socials de les diferents categories segons l’edat. Si bé l’absolut li va costar uns anys a l’haver-se d’enfrontar a la Mª Merce Guix, fins que a la fi ho va aconseguir. De jove la millor posició va ser la número 38 d’Espanya.
Des dels 18 anys col·labora a les escoles de tennis. Als 21 va obtenir el títol de monitora i segueix fins a la data entrenant, ja que sempre diu que és el que li agrada més.
Encara avui és possible veure-la amb l’energia de sempre i amb el micròfon subjectat a la cara. Al desaparèixer l’equip sènior del Laietà va passar a formar part de l’equip del R.C.T. Barcelona.
Ha estat en la categoria de veterans on ha aconseguit els seus millors resultats, però ja pel R.C.T. Barcelona. En la categoria sènior a nivell individual ha estat quatre anys Campiona d’Espanya.
Josep Guiot
Campió de Catalunya Infantil i d’Espanya a Sant Sebastià al 1959 i 1960.
Campió de Catalunya Júnior i d’Espanya al 1963.
Participa a la Copa Galea.
Quart finalista al Junior de Roland Garros. Tot això com a jugador del R.C.T. Polo.
Va assumir la Direcció Tècnica del Tennis al 1967.
Com a professional ha estat Campió de Catalunya al 1971 (després de vèncer a Liberto Hernández i Moure), al 1972 (després de vèncer a Liberto Hernández, Ballesteros i Escobar), al 1973 i 1974. En aquest últim any també va ser Campió d’Espanya al Club d’Arenys després d’haver perdut la final al 1972.
Angel Gimenez
Àngel és el tennista de més renom, nascut al Laietà. Gairebé es pot dir així perquè els seus pares, persones molt estimades al Club van viure alguns anys al Laietà, on tenien la funció de conserge. El seu pare, una persona entranyable com ja ha hem indicat feia de tot per tal que tot funcionés. Recorda que aquesta situació li permetia jugar a tennis cada dia quan venia de l’escola. Va forjar l’amistat de persones amb les que jugava a tennis des de petit i que encara manté. Millet, Escoda, Coscojuela, Sánchez, Donada, Yll, Iñareta, Solsona i altres. Agraeix el suport d’entrenadors com Guiot, Espasa, germans López, Shliman que van ser els que li van ensenyar les nocions bàsiques que han resultat tan importants per al seu futur. Reconeix aquests temps feliços de petit al Laietà.
Ja de petit va anar al R.C.T. Barcelona on va desenvolupar la seva carrera com a tennista. Representant al R.C.T. Barcelona va aconseguir diversos triomfs individuals i en equip. L’any que va guanyar la medalla d’or en individuals i la de plata en dobles va ser escollit millor esportista català. Va participar a la Copa Valerio i Davis. Ha estat entrenador de Gabriela Sabatini, de Mary Pierce i Daniela Hantuchova. És cofundador de l’Acadèmia Sánchez Casal.
Joan Torralbo
Ingressa al Laietà a través de Joaquín Alepuz a la qual ha considerat una gran persona amant del tennis, que el va convèncer per potenciar el tennis del Club. Procedia del R.C.T. Barcelona. És Pepe Guiot qui va veure aptituds per arribar a ser un bon tennista i ho va aconseguir. Va arribar amb 14 anys. Altres persones que el van ajudar van ser Héctor Folgosa, Enrique Villamore, Juan Pitarch i el Club com a entitat. Va aconseguir amb el Club primer i després amb el R.C.T. Barcelona estar entre els millors jugadors. Representant a aquest últim Club va guanyar la Copa Valerio i va jugar la Copa Galea.
Paquito López
Entra al Club al setembre de 1974 amb 8 anys.
El director de l’Escola en aquell moment era Pepe Guiot i el seu primer entrenador va ser Julio López. En la seva etapa com a juvenil va tenir altres com Antonio Benavides, Manolo Ramos, i Pepe Guiot i companys com Alex Tarrero, Eduardo Margaretto, Xavi Isern i alguns més joves com Albert Coscojuela i Mario Rovirosa.
Com a jugador a més de guanyar durant diversos anys el social de juvenils i el social absolut, va aconseguir el subcampionat de Catalunya aleví i cadet.
Va obtenir el seu primer punt ATP i el seu millor rànquing espanyol (35) el 1986 any que ingressa al servei militar. Després d’aquest període va començar com entrenador de l’escola, quan es va iniciar el primer stage d’estiu amb jugadors com Oscar Sainz o Esther Inglés. I el 1991 inicia la seva primera etapa com a entrenador de Conchita Martínez participant en tornejos com l’Open d’Austràlia, Roland Garros, Wimblendon o els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992. Després d’aquesta experiència torna com a entrenador per a l’alta competició entrenant a jugadores com Marta Cruells (Campiona d’Espanya cadets), Orlando Martin (Campió de Catalunya) Coral Orpi etc.
El 1996 s’organitza per primera vegada el Torneig de Nadal del Laietà que ha estat una icona en el tennis juvenil català fins a l’actualitat.
El 2005 substitueix a Pepe Guiot a el front de la Direcció Tècnica de la Secció de Tennis, aconseguint importants coses tant en l’esportiu com en el nombre d’alumnes que hi participen.
Avui en dia a dia és un referent dins de les escoles catalanes i espanyoles amb una participació de 400 alumnes.
TITO DONADA
Corresponsal del C.E. Laietà.