Seguim en el Club del carrer Viladomat amb Roselló en l’època que va des de l’inici dels anys 50 fins al 1964

EL PATINATGE ARTÍSTIC

Com resultes de la traumàtica dissolució a la Cruz Roja de les seves seccions esportives, el Club va acollir els millors esportistes de patinatge artístic que fins llavors competien en la seva entitat. Entre ells a Joan Casanova, Edurne Echevarrieta, Mari Carmen Martínez i les parelles Joan Vinyas i Marcela Trullols, Joaquim Tort i Carmen Folch i Mario Cardeña formant parella amb Edurne Echevarría, que eren els autèntics mestres del patinatge artístic de país, en lliure i dansa . Més tard s’afegirien altres com Maria de Via, Montse Viadé i Marisa Romero.

Destacar un fet lamentable, que Mari Carmen Martínez havent estat Campeona de España Júnior i Subcampeona Nacional de Primera Categoría, va morir en plena joventut, el que va suposar un autèntic dol per a l’esport en general. Tant va ser l’impacte de la notícia que l’Escola de Patinatge de Catalunya va crear el Trofeo Nacional María Carmen Martínez perquè la Federación Española de Patinaje, en el seu honor, l’atorgués anualment a qui contribuís més a favor de el patinatge artístic.

Amb una bona base al Club es van formar noves figures d’aquesta especialitat. Maria Mercè Guix, Campiona d’Espanya Júnior, Lilí Mutra, Margarita Calafell, Montse Ribera, més tard component de Hollyday on Ice. I en homes destacar a Eduardo De la Cruz (Campeones de España amb Maria Mercè Guix), Apel·les Mestres i Jaume Ambrós.

Va ser una època molt bona per a aquesta especialitat que pel seu atractiu es va anar consolidant com a espectacle.

De forma paral·lela als èxits que venia recollint l’hoquei a nivell internacional es va anar popularitzant aquesta activitat esportiva i artística.

En un Palau dels Esports recentment inaugurat durant el descans dels partits d’hoquei del Campeonato del Mundo es podia veure a la patinadora professional Traute Clausnitzer realitzar exhibicions que entusiasmaven al públic.

Seguirem.

TITO DONADA
… que segueix com a corresponsal del Club Esportiu Laietà