El tennis a partir de l’any 1967
Amb el Sr. Tarrero com a Delegat de Tennis, amb anterioritat ho havia estat J.M. Iñareta, J. Campius, A. Sánchez, Mercè Guix i Paco López, es prossegueix amb el creixement del tennis.

Per poc temps al Club juga Javier Duarte que arriba a ser capità de l’equip de la Copa Davis. Altres jugadors a esmentar són les germanes Díaz, Martínez. De les escoles surten Joaquín i Mario Muñoz, Josep Guiot fill, Mario Rovirosa, Antonio Benavides, Jordi Mercader, Romero, Carbonell, Marta Cruells.

Marta Cruells i Josep Guiot arriben a les semifinals infantils d’Espanya el 1989 i Marta guanya el Campionat d’Espanya cadet el 1991.

El 1993 un equip format per Josep Guiot, Joaquín Muñoz, Jacobo Díaz, Joaquín Monsó, Orlando Martín, Josep Maria Orpí i Paco López, com a capità, va guanyar el Campionat de Catalunya Júnior d’Or contra el R.C.T. Barcelona en el seu propi camp. Per ells van jugar tennistes de la talla d’Albert Costa o Galo Blanco.

Durant tots aquests anys, des de l’inici cal destacar alguns dels Campions Socials del Club; Maria Mercè Guix, Rosa Maria Togores, Gala Gasset, Claudia Hoste, Alba Conejero, Claudia De Las Heras, etc, en la competició femenina i Antonio Benavides, Paquito López, Joaquín Muñoz, David Canudas, Guille Collado, Marc Collado, Sergi Espies, Xavi Matas etc, en la masculina.

David Canudas al 2016 es va proclamar Campió Universitari de Catalunya i d’Espanya. Relacionat amb aquest triomf ressaltar l’oferiment de beques d’estudis que de forma continuada van venir fent algunes universitats d’Estats Units als nostres joves tennistes perquè fessin els seus estudis en els seus campus, i així poder-los representar en les seves Competicions Federals.

Passat el temps i com a conseqüència de les circumstàncies econòmiques calia adaptar l’estructura de professionals del tennis a l’auster pressupost del Club. Això valia per a totes les seccions esportives i la Secció de Tennis era una d’elles. La inèrcia dels salaris dels entrenadors ho feia difícil i per això eren necessaris arribar a acords que facilitessin una sortida. Pepe Guiot, que estava a prop de la seva jubilació, va contribuir amb la seva sortida a la renovació de l’equip. Pel seu relleu es va escollir a Paco López, que procedia de les escoles esportives i que la seva progressió en el tennis havia estat dins el propi Club. Estem parlant ja del 2005. En aquesta època el Delegat de Tennis era Antoni Canudas. El repte era important perquè la Secció de Tennis, a més de la seva progressió, havia d’aportar beneficis. Potser en aquells moments es va confiar en ell per la seva capacitat de sacrifici, compromís i lideratge que venia mostrant.

El temps ha demostrat l’encert de l’elecció. Els equips de tennis des d’alevins fins a sèniors, amb el treball diari a les escoles que supervisen els professionals del tennis, s’han convertit en un referent a Catalunya guanyant múltiples campionats tant en categoria femenina com en masculina. Aquests resultats són de mèrit per comptar majoritàriament amb jugadors formats a les escoles del nostre Club. Podem per exemple ressaltar:

Campions de Catalunya per equips benjamí femení 2016, aleví masculí 2007, 2009, 2014, aleví femení 2018, infantil masculí 2009, 2010, 2011, 2013, infantil femení 2014, cadet masculí 2011, júnior masculí 2011, 2012, 2013. Destacar també els subcampionats d’Espanya aleví masculí 2014 i cadet femení 2019. Sense oblidar els subcampionats de Catalunya i els Campionats de categoria B aconseguits.

A nivell individual són nombrosos els jugadors de la nostra escola que han aconseguit assolir durant aquesta etapa els Campionats de Catalunya Individual com són Marc Collado, Jaume Pla, Marc Milà, Claudia De Las Heras, Laura Guberna, Neus Torner, Naroa Larrínaga, Álvaro Bueno , Jorge Plans, Antonela Stoica, Roger Pérez, Clàudia Hoste, Martina Genís, Tatiana Cantós, Toni Batlle, Artur Schmidt, etc. I ressaltar els Campionats d’Espanya de Claudia De Las Heras (júnior) 2019, Neus Torner (aleví) 2019 i Marc Milà (aleví) 2010.

Avui dia, per l’interès dels pares, pel gran esforç dels esportistes i per la qualitat tècnica d’un bon equip de professionals ben dirigits, es pot considerar el Laietà com un Club de referència dins el conjunt d’entitats esportives que practiquen tennis. És una època plena d’il·lusió perquè els resultats mostren que en un esport tan competitiu que necessita de tanta tècnica i sacrifici es pot aconseguir estar entre els millors a base d’un bon treball.

Aquest lloc de privilegi que s’han guanyat les escoles es veu com una quimera en els equips veterans masculins. Els femenins sempre han estat per davant, assenyalar el Campionat d’Espanya Absolut + 50 aconseguit davant el C.T. Barcino per Mercè Guix, Tere Serres, Lourdes Trías, Carmen Sison, Maria Dolors Paluzie i Carme Rius el 2001. Però a poc a poc es van consolidant els jugadors de +40, +50 i +60 i els equips corresponents. Ressalten principalment entre els sèniors, jugadors com Maria Mercè Guix (que ens va deixar el 2020), Rosa Maria Togores en femení i Guillermo Cavanillas, Ricardo Romero, Miquel Cornudella, Toni Balaciart entre d’altres en masculí.

En la mesura que aquest esport segueix creixent es consolida el prestigi del nostre Club com a referència tennística.

Seguirem …

TITO DONADA
Corresponsal del C.E. Laietà.