El Pàdel
És durant la Presidència del Sr. Miguel Sambola quan es va iniciar l’activitat de pàdel. Segons ens explica el Paco López Arias, sent en aquell temps responsable d’esports, existia per part de la Junta Directiva la inquietud per ampliar l’oferta esportiva per poder captar nous socis.

Mentre es consideraven possibilitats diverses, el Club Pedralbes envia una invitació als diferents clubs de tennis de l’àrea de Barcelona per assistir a la presentació d’una nova pràctica esportiva, en la qual es disputa un partit d’exhibició. Aquesta oportunitat és considerada com a complementària de les existents i atractiva per a la captació de nous socis. En la decisió es va haver de superar alguna reticència que apostava més per l’esquaix.

Se li va encarregar l’any 1998 a José Casadevall la posada en marxa del que seria l’embrió de la Secció. Va portar al Club el Segon Campionat de Catalunya de Pàdel per parelles el 1999, tot un èxit amb 400 participants i altres tornejos menors a nivell regional i nacional per fer atractiu als socis el nou esport.

També es va muntar la primera escola infantil en l’any 2000 amb Javier Fernández, Albert Coscujuela i José Casadevall com a professors, i es va aconseguir consolidar els equips de competició del Laieta tant masculí com femení.

La Secció de Pàdel en els últims deu anys ha tingut una progressió espectacular tant pel nombre de practicants, com de pistes, a causa de el suport en formació i en organització que ha proposat el Club. Com a conseqüència de l’augment d’aquesta especialitat hi ha hagut molta mobilitat de professorat, que no ha permès assolir l’estabilitat en el suport tècnic que era demandat en cada moment per a la seva progressió.

Des de l’inici el nombre de pistes ha anat creixent ocupant espais dedicats a altres pràctiques esportives que corresponien a instal·lacions de tennis, bàsquet o d’hoquei. Al principi es van construir quatre pistes de pàdel de mur i amb diferents ampliacions es van incrementar el nombre de pistes sent les següents totes de vidre. La disponibilitat actual és de tretze pistes de pàdel de vidre, un dels clubs de Barcelona que disposa de més pistes de pàdel.

Amb el suport constant de el Club s’ha aconseguit en els últims vuit anys col·locar la Secció en llocs més rellevants dins de la Competició. Hi ha representació tant femenina com masculina en la màxima categoria, disputant els Campionats entre Clubs a nivell regional i nacional. Actualment es compta amb quatre equips femenins i cinc masculins en diferents lligues i categories, el que suposa ser un dels Clubs amb més jugadors inscrits.

El pàdel ha aconseguit una revitalització enorme de l’activitat esportiva i una entrada important de socis i abonats. També ha permès a jugadors de tennis, bàsquet i hoquei trobar una alternativa complementària al seu esport d’inici

Pel que fa a la competició femenina destacar el bon paper de l’equip en categoria A format per les jugadores Varinia Soler, Ana Gafarelo, Andrea Pitarch, Silvia Capellas, Elisabet Cuevas, Mariona Matesanz, Andrea Tugués, Rosa Iglesias, Melania Valero, Gala Gasset, Vanessa Palmer, Cristina Soler, Alex Aragonès, Judith Mercadé, Laura Giménez, Laura Jiménez, Raquel Rubio, Raquel Antón, Cecilia Navarro, Marta Sangrà, Cristina Rios, Helena de Mendoza, Judith Massó, Cristina Masferrer, Anna Panadés, Gemma Valls, Irene Laques, que al 2014 van pujar a Primera Categoria després de ser finalistes, al 2017 van ser finalistes a Primera Categoria, al 2018 Campiones a Primera Categoria i al 2019 finalistes a Primera Categoria. Tot això en Interclubs Femení Grup A.

I en els Campionats de Catalunya i d’Espanya, al 2018 van ser Campiones, guanyant a la final al C.T. Tarragona. Gràcies a aquesta victòria va anar al Campionat d’Espanya de Tercera Categoria a Bilbao.

Al 2020 van ser Campiones de Catalunya de Segona Categoria i es puja a Primera. L’equip estava format per Marcela Ferrari, Rosa Iglesias, Melania Valero, Gala Gasset, Patricia Viñals, Esther Inglés, Mercedes Garcia, Andrea Tugués, Anais Navarro, Varinia Soler, Andrea Pitarch, Silvia Capellas, Elisabet Cuevas, Mariana Matesanz, Diana Fernández, Marta Sangrà, Laura Giménez , Cristina Rios, Mar Cabrera, Laura Jiménez, Alex Aragones, Judith Mercadé, Antón, Cecilia Navarro, Raquel Rubio, Vanessa Palmer i Cristina Soler.

I l’equip Categoria B del Laietà format per Yolanda González, Enriqueta Durán, Ana Carreño, Andrea Rabella, Carlota Zaballa, Alicia Alcaraz, Rosa de Togores, Maria Alfonso, Raquel Ferrer, Helena Sanz, Patricia Biosca, Raquel Rios, María José Bujan, Alexandra Aragones, Mar Echegaray, Cristina Masferrer, Laura Gimenez, Marta Sangra, Xenia Bosch i Beatriz Aguilar va aconseguir ascendir a la categoria a el 2018 y d’aquesta forma el pàdel del Laietà va tenir dos equips a la màxima categoria, encara que només fos per un any .

Actualment representen al Club tres equips amb les categories A, B, i C, hi ha un grup de jugadores que juguen els caps de setmana i també un altre equip de veteranes.

Un dels aspectes més interessants a destacar és la vida Social de la Secció. Organitzant Tornejos impulsats pels propis socis, com Colorines (Elena, Pita, Eugènia, Morata), Pàdel Bons (Gerard, Jordi, Lluís), Lliga Nines, Lliga Mixte, (Xumi), etc, altres pels diferents professionals com, com el torneig de Halloween (Pablo i Dani), torneig de pares i fills (Sonia, José i Tony), els Hello Summer i Winter (Marcela’s Team i Alex A.) que han permès als socis conèixer-se dins i fora de la pista. També els sopars i per descomptat els Campionats Socials.

Una cosa a part a ressaltar és el prestigiós torneig “BMW Pàdel Grand Tour” que ha recalat al nostre Club gràcies a la gestió de Toni Valero i que en totes les edicions ha resultat un gran èxit

No hem d’oblidar als delegats de la Secció que amb el suport de la Junta Directiva han aconseguit el creixement de la nova activitat, Antoni Canudas, David Brell, Yago Bruna, Dani Vives i Gala Gasset

I seguim creixent …

TITO DONADA
Corresponsal del C.E. Laietà