– Bona tarda Lluís, en primer lloc, quantes temporades portes al C.E.Laietà? Sempre has estat fent de coordinador o has desenvolupat altres tasques?
Bona tarda. Vaig arribar al Club la Temporada 2011/12, i vaig començar com entrenador del Cadet de 1er Any, a l’acabar aquesta Temporada, hem van proposar d’agafar la Coordinació de la Secció, i després de pensar-ho, vaig acceptar el repte. També he entrenat les dues Escoles de Bàsquet de la Secció, el Premini i el Júnior en diferents temporades.
– Tu has passat per molts altres Clubs abans d´arribar al Laietà, què té de diferent el nostre Club que el fa especial?
Primer de tot, el seu entorn és espectacular, estem en un pulmó verd de Barcelona, ple de vegetació, arbres, etc… sembla que no estiguis al mig de la ciutat. I en segon lloc, la gent que forma part del Club i sobretot de la Secció, per mi l´amistat és molt important a la vida, i a la Secció i al Club, la respirem constantment.
– Portar la coordinació de la Secció de Bàsquet d´un Club tant gran com el Laietà requereix molta feina, tant a la pista com en l’àmbit administratiu. Com és el teu dia a dia al Club?
Al matí estic treballant al Departament d’Administració del Club, envoltat de factures, albarans, assentaments comptables i documents administratius. A la tarda, els Dilluns i Dimecres a les 15:55 hores ja estic a l’Escola Pau Romeva, per recollir als nens que fan bàsquet amb nosaltres com activitat extraescolar, els Dimarts i Dijous a les 16:15 hores arribo al Club, i primer comprovo al mail els possibles canvis d´horari de partits, informo els equips corresponents i incidències que poden haver-hi, controlo també les liquidacions arbitrals mensuals, preparo els fulls de desplaçaments mensuals dels entrenadors, també intento estar a pista, el màxim possible amb els entrenadors, substitueixo als entrenadors que no poden estar al seu entrenament, amb l’ajuda del Joan i el Josep, i intentem resoldre qualsevol problema que sorgeixi a la pista o a la Secció. També organitzo tota la planificació de la temporada vinent, tant de pistes, com d’entrenadors, i d’equips amb l’ajuda del Joan i Josep perquè pugui ser aprovada des de la direcció tècnica i esportiva. Els Divendres entro una mica més tard, a les 17:00 hores, és el dia que aprofitem la Família (avis, dona i fill) per berenar junts i després ja em fico amb el bàsquet com cada dia fins a les 21:30 hores o 22:00 hores.
– En aquests anys, quina evolució has vist tant a nivell esportiu com organitzatiu?
Quan vaig arribar al Club la temporada 2011/2012, la Secció estava força desestructurada, amb pocs equips a la base i bastants equips a les categories superiors, ara hem aconseguit formar una Escola de Bàsquet pròpia i tenim tots els esglaons de totes les categories coberts. També hem millorat molt en l’àmbit de comunicació dintre del mateix Club i amb els pares de la Secció, tot i que aquest últim punt, podem seguir millorant-lo i en això treballem dia a dia.
– Aquesta temporada, la Secció ha iniciat un ambiciós projecte amb un full de ruta clar, tenint en compte qui som, a on volem anar i optimitzant els recursos de què disposem, per tal de portar la nostra Secció cap a l'”excel·lència”. Quins serien els trets bàsics del projecte? Quins s´han aconseguit? Quins són els reptes pendents?
Apostem, i molt, per la base i els equips de formació. Una Secció sense equips de base, no pot aspirar a res, en aquest aspecte hem format una Escola de Bàsquet pròpia, que juntament amb l’Escola Pau Romeva, comptem amb 31 nens/es. En aquest aspecte vull destacar la gran feina del Joan Codina amb els més petits, la seva empenta i il.lusió pel bàsquet ens fa ser millors dia a dia com a Secció. Després també estem intentant millorar molt la comunicació, dins de la pròpia Secció amb els pares on hem obert nous canals (web, blog, cartellera pista, etc…), i d´altres que ja teniem els seguim nodrint i potenciant (mail, whatsapp, Facebook, etc…) per dia a dia ser millors.
– Aquest és un projecte amb el qual es vol comptar amb l´implicació de quantes més persones millor. Si una persona volgués col.laborar, de quines maneres es pot fer? Què es necessita?
El primer que es necessita són ganes de treballar i molta il.lusió pel bàsquet, quantes més mans ajudin dins de la Secció, molt millor pel creixement de la mateixa. Una feina que pot fer qualsevol, és la de donar a conèixer la nostra secció de bàsquet, perquè no només s’identifiqui al C.E. Laietà amb un club de tenis o pàdel, ja que no oblidem que som el club degà del bàsquet estatal. Com hem dit abans la nostra màxima preocupació actualment, és poder comptar amb el màxim de jugadors i jugadores d’entre 5 i 13 anys que assegurin la continuïtat i la feina ben feta, ja que com més petits més difícil és aconseguir que vinguin. I el segon seria el finançament, totes les aportacions a nivell d’esponsorització pel al projecte seran molt benvingudes. Tenir bons entrenadors, bons materials i bones instal.lacions passen per tenir recursos i qualsevol aportació, per petita que sigui, suma : publicitat en cartells a la pista, pancartes o altres solucions imaginatives… Tot es pot parlar per tal de poder seguir fent créixer a la Secció de Bàsquet…