El 20 d’abril de 1947 es va celebrar al Saló Rosa la festa social.
Al mateix any el Sr. Ricard Pardiñas i Bonet deixava la presidència de el Club i era rellevat pel Dr. Josep Maria Alonso i Candaló. Si bé el Sr. Pardiñas va tenir el mèrit de fundar el Club i de dur-lo a cotes esportives molt altes, el Dr. Alonso es va distingir pel seu tracte afable a mantenir la vida esportiva i social de l’entitat sempre unides.
Com a conseqüència de la competitivitat creixent en l’àmbit esportiu sorgeixen els primers senyals de professionalisme i en conseqüència s’adopta la decisió de mantenir les seccions esportives segons els principis de l’amateurisme, bé per pròpia convicció o bé fruit de la pròpia situació econòmica de el Club. Aquest posicionament comporta a la deserció de gairebé tots els jugadors de bàsquet.
Tan difícil va ser la situació que l’equip es va quedar amb només tres jugadors i el Club es va veure obligat a demanar l’excedència d’un any per no perdre la categoria. Sol·licitud que li va ser concedida, de manera excepcional, per la Federació Catalana de Bàsquet i la Federación Española de Baloncesto.
A través de Díez, un soci jugador, van arribar a un acord amb la Compañía Fuerzas del Ebro, que a l’igual que altres empreses d’aquells temps comptava amb equips de diferents esports jugant a la Competición de Educación y Descanso, perquè els pocs jugadors que van quedar, Delgado, Piquet, Zanuy i el mateix Díez, poguessin jugar amb el Club Ebro, a l’espera de poder remuntar la situació.
Mentrestant el Club seguia treballant des de la pedrera per assegurar el seu futur. Molts joves venien al Club atrets per una vida social i a la vegada esportiva que en poques entitats esportives es podia trobar. Era el resultat de la convivència de moltes famílies que vivien a prop de el Club. L’ambient de Club era molt apreciat pels bons esportistes
Seguirem…
TITO DONADA
Corresponsal del Club Esportiu Laietà